Mar 10, 2011

Tutorial AutoPublish (Entry)

Assalamualaikum .. jawab deh !
Familiar tak dengan AUTOPUBLISH ?

AutoPublish? What's that? Dia gupe macam postponed entri korang tu. Kire macam korang buat time sekarang, tapi ko nak post esok luse ke, minggu depan ke. Bulan depan pun boleh. Tahun depan lagi digalakkan . haha . jokingjoking .

Gini laa. Ko buat la satu entri yang ko nak postponed esok aka 'tahun depan' tuh. Pastu, bile da siap type mentype tu, baru pegi kat post option bawah entri tu. Ade nampak tak??

===
===
===
===
========
=====
==
=


Ha. yang nn dah circle-circle tu. Tulis je date and day bile. Bebile korang rase nak entri tu dipost lah. Just tunggu mase, sampai mase entri ko tu akan publish sendiri. So, korang tak payah susah-susahkan diri untuk menghapdet lagi new post tu. save time and energy rite ? hehe.

Ceh ! konon-konon tengah rajin lah tu, nak hapdet bebanyak. Pastu, publish waktu lain-lain.. Bile korang dah save entri tu. Entri tu akan di-schedule kan tau. Kat page EDIT POST tu nanti, dia akan bagitau ko yang post ko tu dijadualkan muncul pada waktu yang ko dah set-up kan tu. Paham ke? Haha.


Pena Comel N.N : So, oll the best oke ! Sharing is Caring ~~

No comments:

Post a Comment

Salam Sayang Dari Saya, Mawar Assufi ^^,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...