Tutorial AutoPublish (Entry)

Assalamualaikum .. jawab deh !
Familiar tak dengan AUTOPUBLISH ?

AutoPublish? What's that? Dia gupe macam postponed entri korang tu. Kire macam korang buat time sekarang, tapi ko nak post esok luse ke, minggu depan ke. Bulan depan pun boleh. Tahun depan lagi digalakkan . haha . jokingjoking .

Gini laa. Ko buat la satu entri yang ko nak postponed esok aka 'tahun depan' tuh. Pastu, bile da siap type mentype tu, baru pegi kat post option bawah entri tu. Ade nampak tak??

===
===
===
===
========
=====
==
=


Ha. yang nn dah circle-circle tu. Tulis je date and day bile. Bebile korang rase nak entri tu dipost lah. Just tunggu mase, sampai mase entri ko tu akan publish sendiri. So, korang tak payah susah-susahkan diri untuk menghapdet lagi new post tu. save time and energy rite ? hehe.

Ceh ! konon-konon tengah rajin lah tu, nak hapdet bebanyak. Pastu, publish waktu lain-lain.. Bile korang dah save entri tu. Entri tu akan di-schedule kan tau. Kat page EDIT POST tu nanti, dia akan bagitau ko yang post ko tu dijadualkan muncul pada waktu yang ko dah set-up kan tu. Paham ke? Haha.


Pena Comel N.N : So, oll the best oke ! Sharing is Caring ~~
Unknown
Unknown

A lifestyle blogger who is very passion in accounting field. Love hiking and wish to travel and explore a whole world. Still a newbie in hiking world but wishing to be serious to hike in future. In Shaa Allah.

No comments:

Post a Comment

Terima Kasih Sudi Tinggalkan Jejak ^^,