Tutorial Centrekan Post Title & Sidebar

Bila cik bunga mula membebel :

Assalamualaikum ..
Indah betul malam ni kan ? errr .. **feeling ombak rindu telebih**
ade sape-sape cari aku ke malam tadi ?
sori, aku sibuk . VVIP kan .. ececeh . lupe nak bagitau, semalam kitorang ade test, so tak boleh lah nak hapdet bagai . sumpah ! dah berdekad rasenye bulog aku ni berhabuk.

Tiba-tiba rase nak buat tutor simple hari ni. How to centrekan post title and sidebar title . tak susah tapi tak jugak senang. susah bile kau buat banyak kali tak jadik. senang kalo kau buat sekali je da jadik..*bangga diri*

Mula-mula :

1- Log in -- Dashboard -- Design -- Edit HTML
2- tekan CTRL F and cari kod bawah ni :

untuk sidebar title
h2 {

untuk post title
h3.post-title {

atau

h4 {

3- Copy kod kat bawah ni :

text-align:center;

4- Then, paste kat bawah kod yang korang dah cari tu . both tau .. =D
5- Dah siap, save tau . jangan lupe nak save pulak .

Pena Comel N.N : Have a nice try .. hehe .
psstt : kalau nak copy kod atas ni, sila picit = CTRL C (serentak !)
Unknown
Unknown

This is a short biography of the post author. Maecenas nec odio et ante tincidunt tempus donec vitae sapien ut libero venenatis faucibus nullam quis ante maecenas nec odio et ante tincidunt tempus donec.

No comments:

Post a Comment

Terima Kasih Sudi Tinggalkan Jejak ^^,