AFB COMMUNITY

Tutorial Centrekan Post Title & Sidebar

by - 11:30 PM

Bila cik bunga mula membebel :

Assalamualaikum ..
Indah betul malam ni kan ? errr .. **feeling ombak rindu telebih**
ade sape-sape cari aku ke malam tadi ?
sori, aku sibuk . VVIP kan .. ececeh . lupe nak bagitau, semalam kitorang ade test, so tak boleh lah nak hapdet bagai . sumpah ! dah berdekad rasenye bulog aku ni berhabuk.

Tiba-tiba rase nak buat tutor simple hari ni. How to centrekan post title and sidebar title . tak susah tapi tak jugak senang. susah bile kau buat banyak kali tak jadik. senang kalo kau buat sekali je da jadik..*bangga diri*

Mula-mula :

1- Log in -- Dashboard -- Design -- Edit HTML
2- tekan CTRL F and cari kod bawah ni :

untuk sidebar title
h2 {

untuk post title
h3.post-title {

atau

h4 {

3- Copy kod kat bawah ni :

text-align:center;

4- Then, paste kat bawah kod yang korang dah cari tu . both tau .. =D
5- Dah siap, save tau . jangan lupe nak save pulak .

Pena Comel N.N : Have a nice try .. hehe .
psstt : kalau nak copy kod atas ni, sila picit = CTRL C (serentak !)

You May Also Like

0 Doakan Mawar AsSufi

Salam Sayang Dari Saya, Mawar Assufi ^^,