AFB COMMUNITY

Kalau PERANTAU buat cara MERANTAU !

by - 9:44 PM

Bila aku rajinmenaip :

Assalamualaikum ..
kau kau tau tak ? tau tak ? tak tau ? bakpo taktau pulak ?
ade la sorang hamba ALLAH ni ingatkan aku :

"KALAU KAU PERANTAU BUATLAH CARA MERANTAU"

sentap ! okee foiindd ! wujud ketacingan di situ . baiklah . aku cekal aku cekal . jiwa kental bro . *tepuktepuk dada* tapi, tertacing sikit bro . nampak betollah aku macam menumpang . mengaku dow aku ni menumpang . kami ni anak negeri yang menumpang kat negeri kau . kan kan ~

baiklah . dahlah dari negeri jauhjauh . datang menumpang tempat korang . tidur tempat korang . kfoindd . makan pon tempat korang . menangis melalaklalak pon tempat kau . baikbaik *tetunduk lesu . ceewah !* tapi kan korang . janganlah layan kitorang macam ni .(nak marah ni . marah ni) .. dah lah jauh dari family . kurang kasih sayang pulak . errk? pon bolee . (~_~')

(ni rumah kat taman alia ? yekee ni ? hohoho .)

walaupun kitorang perantau kitorang tau la kitorang perlu buat ape . oke oke . kau nak buat ape bro ?

"aku aku ! aku kene pindah dari sini . aku nak keluar dari UiTM ni . dah takde sape nak kawan dengan aku . dah takde sape sayang aku . sume tak suke aku .. "

comel tak aku cakap centu? herherr . sebagai perantau yang kurang ilmu dan berhajat untuk menimba ilmu di negeri serambi mekah ni . aku dah buat keputusan ! aku kene tarik diri . tarik diri dari ? alaa , tadi ade abang tu . cehh ! abang tau . die ajak datang rumah jumpe makbapak die . oh itu gosip namenye dekk .. jangan percaye .

aku contact die untuk ambik aku dengan rumet aku pegi rumah sewa kat taman alia . sembang tak hengat dunia kau tauu ? rarrww ! agak hampir dengan uitm tapi agak jauh dari dewan pro . kalau dah stay luar, cemna nak pegi training malam malam bro ? pening kepale otak aku pikir ni . kfoindd . hanya perlu tunggu result permohonan kolej sem depan . doakan aku dengan rumet aku dapat kolej tau kawankawan . kalau dapat, aku belanje eskrem . kau yang pertama . lai lai lai .. =D

PENA COMEL N.N : Banyak problem kalau stay jauh dari uitm . dahlah family kau jauh . In a nutshell, kumpullah kupon sebanyak yang boleh bagi mengelakkan korang kene halau dari kolej . <-- pesanan akak senior .

You May Also Like

0 Doakan Mawar AsSufi

Salam Sayang Dari Saya, Mawar Assufi ^^,