Jun 16, 2012

Ada Apa Dengan Gemuk ? Masalah ke ?

Hai !!
:: Assalamualaikum ::
wazzup uolls ?

Pagi Sabtu yang mulia ni .. tepat pukul 9.38 yeay! berjaya jugak semangat update new entri .. eh, dah almost seminggu u nozz ai dah kembali ke jalan yang benar di sini . oyeah, kelantan marii .. adududu ~

dengan otak yang kering kontang nak buat homework english yang teacher bagi lagi, nak buat kerja rumah yang bersepah gilaa lagi .. so until rite now, we're very lucky coz dapat lectrer yang superb sporting .. Mujur teramat sangat . LAW, MAF [dapat lecturer sem lepas, tak perlu nak intro-intro bagai], FAR, BEL, MGT, CTU .. okay, ctu je belum lagi. eh, kau tau kitorang kena campak kat mane clas ctu ? well, kelas kat pedalaman sinun .. kat DP, class yang dah berpenunggu . omai omai, kami lebih suka+rela belajar kat PI tanpa meja pon okay !

okay, kan dah mencarut tu .. ish !

back to the main topic .. GEMUK ? Ada masalah ke weii? well, sometimes ade orang yang akan tahan dengan ungkapan gemuk pada dirinya ..

"Eh, kau dah gemuk ek .."
"Weh, badan kau dah naik laa .."
"Kau dah lain lah dari dulu aku jumpa ."
"Kenapa badan kau nampak lain eh ?"
or
"Huu.. kau dah gemuk kan? Nampak berisi sikit .."


Nak cover leteuw .. aku mungkin tak selalu diberi puji-pujian sebegitu rupa tapi mostly gegirl akan cepat touching kalau kau main-main dengan dia especially bab-bab badan, muka [yang ni aku boleh mengamuk kau tau.] tak caya kau kutuk badan girlfriend kau, berabad dia merajuk baru kau tau .. kahkahkah .

semalam lah, roommate aku terasa sebab junior sekolah dia yang sama u kat sini jumpa dia then kau tau dia cakap apa ?

"eh, kak ayu .. badan kak ayu dah naik lah .." hahaa . merajuk dengan dia 10 jam waktu cuti . chill la yu =) same goes to me . masa aku part 1 . dalam 6 bulan je dah ade yang tegur badan aku dah berisi .. what the fish! hahaaa. chill je depan adik tu , belakang dia "terasa hinanya dahku .." kahkahkah ..

tapi, sekarang aku tahu aku perlu gain weight before aku graduate . sebabnya ? sebab aku rasa aku perlu kot .. baru ade perubahan wa cakap lu .. hehee =D

for those yang rasa badan uols dah naik and menyebabkan uols kurang confident nak berhadapan dengan orang .. silalah abaikan perasaan kurang selesa tu sebab uols takkan ke mana kalau perasaan tu terus menyelubungi uols rite ?



Nota Mawar : Ada satu jalan yang membawa kebahagiaan : .. berhentilah kamu dari mengejar sesuatu yang tidak mampu kamu raih dan bukan milik kita ..

Assalamualaikum ! kbaii ~

2 comments:

  1. Ada Apa Dengan Gemuk ? Masalah ke ? masalah bagi org yg kurus sbb dye xgemuk.. hehe..
    :)

    ReplyDelete
  2. mmg masalah nye ponn .. haha . sikit2 gemuk sikit2 gemuk . dah mmg sjak azali mcm tu nk wat cmne .. hehee

    ReplyDelete

Salam Sayang Dari Saya, Mawar Assufi ^^,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...