AFB COMMUNITY

Birthday Celebration In Our Final Year

by - 6:13 PM

Assalamualaikum.  Hai!
Dah basi agaknya kalau aku post cerita yang dah semingu dua simpan dalam peti ais ni kan.

Tapi tak apa. Still nak proceed jugak waima line internet sangat mencabar kesabaran aku. Memandangkan WiFi ni sangat berjasa kepada lappy aku selama ni. So, tak jadi nak marah.

+++++++++++++++++++++++++++

Alkisahnya bermula kalaulah kitorang ada transport yang senang kitorang nak gerak sana sini excluded giling tu. AHAH. Confirm besday girl tak ikut.


Punyalah plan bagai nak rak. Buat tu buat ni, gitu gini. Macam tu bukan macam ni. Dah gaya buat program besar kauu haaaa. Teliti teramat sangat dari A sampai Z. Nanti kau camtu, aku camni. Begitu. Begini. Beginu. Begina.


Maka, tibalah hari sehari sebelum besday beliau. Okay, plannya lepas kelas blablabla. Yang berkaitan pun anggukangguk macam belatuk. Tapi, masalahnya sekarang ayu nak ikut. Okay fine. Ayu nak beli barang sikit sebab dari awal masuk kolej tak beli barang sangat. Bolehlah bolehlah. Terimalah alasan tu untuk membenarkan ayu ikut. The problem is Ayu and Mun ni berdua sokmo. Kalau Ayu ikut, apa kata makcik Mun pulak? Hmmhmm.. -_-'



*thinking *thinking

^_-


At last, kitorang assume Mun tak ikot. So, kira on lah Ayu jadi follow beli barang. Nak dijadikan ceritanya time tengah lunch tu jugaklah Mun ni tukar fikiran. Adooii lah! Serabott. HAHAA. Rasa nak gelak je kemain member aku sorang ni, Aini kaberline. Masalahnya obvious kottt. Bila nak cakap dengan Ayu, Aini kaberkaber.

So, Aini plan pergi dua kali. Tapi, aku rasa no need kott. Sebab kita boleh ejas Mun ni.. Perlukan assisstant je nk kaberline.

Assisstant siapp haaa .. :D


'Aini, masalah besau ni. Kau kaberline sikit.' okay. rogerr. Gilaa ahh.. Memang dah macam perompak tunggu masa nak rompak rumah orangbesauu je.


Masa lunch, makanan aku lambat siap. Time to change to Plan B. Ayu yang decide nak cover masa kat Machang. Memang terbaeekkk! Dia siap cakap Mun curious tengok dia, henfon tak lekang dari tangan. Sekejap-sekejap call. Sekejap-sekejap call. Mana taknya, nak roger lah. Karang terserempak, hancusss plan.
*boleh nangis guling-guling aku ni


Finally, punya susah nak suruh diorang balik terus. Yelah, selalu kalau lambat pun memasing sanggup tunggu.. Nanti Mun syak. Again!! Adusss *tepuk dahi

Ahahahaha ..


Last plan, aku buat-buat cari barang kat Econjaya tu lama gilaaa ! Serius aku cakap 5,6 kali jugak lah naik turun. Aini tu penat dah. Pelik pekerja situ tengok.


So what? Adekukesah? HEHEHEEEE


And Ayu call. "Weei, aku balik dulu. Lama gila tunggu korang."
"Okay, sorry lama sangat. Tak jumpa barang lagi lah. Kbaii."

Yeay! Misi berjaya. Ayu angkut Mun balik. Huhuuu. So, kitorang decide beli kek terus. Sebab malas nak dua tiga kali kerja.

Finally, inilah hasilnya :D


HAPPY BIRTHDAY MUN. Lambat sangat sambutnya. Bulan doblas dah haaaa..



Nak buat surprise konon. Siap call rumet diorang lagi.
Tepat-tepat dia duk depan bilik nak bukak kasut. Baru balik meeting katanya..


Kebetulan, masa call tu dia tak masuk bilik lagi.

"Hajar ! Hajar ! Hajar ! Hajar ! Jangan masuk bilik lagi Jar!"
Punya menjerit saje nak bagi Hajar sentap tak jadi masuk bilik. Hahaha! Lawak la Hajar ni.

Jam 23.58 kitorang duduk dah tercongok depan bilik diorang.



Amboi, besday girl ni, berat nanang betol! Tak nak bangun pulak dia. Haii, saborr jaa dennn ni haaa..
Menahan malu duduk mencangkung tercongok depan bilik dia haa, boleh pulak bangun tidur balik.  Punya kitorang 3 tahan gelak sebab dah pukul 00.06 pagi pun pintu tak terbukak.

Geram pulak hati den!


Sorry. Sempat sarung tudung indon ni je. Pukul 12 tengah malam kott, takkan pakai shawl belit-belit kot!
Miahahaaa !




Solusinya? AHAHAAA! Ayu yang bukak dengan muka...
'Sorry la, aku dah kejut. Dia bangun untuk jeling je. Tak bangun nak bukak pintu pun'.


Tak surprise langsung dah haa... Geram pulak hati den ni haa..

Walau apa pun.. Ucapan khas untuk kau Mun, walaupun rasanya nak expired dah ni..



SELAMAT ULANG TAHUN ke 20. Semoga panjang umur dan murah rezeki.. Semoga hubungan persahabatan kita berempat takkan putus sampai bila-bila. Well, M.A.I.A kan...

M : Modest
A : Adorable
I : Independant
A : Achiever


So, walau apa pun terjadi. Harapnya hubungan kita takkan putus walau disebabkan benda kecil okay.. Fi Hifzillah sahabat :')



Assalamualaikum dan Wallahua'alam.. 

You May Also Like

0 Doakan Mawar AsSufi

Salam Sayang Dari Saya, Mawar Assufi ^^,