AFB COMMUNITY

Ini secebis kisah ^_^

by - 11:10 PM

Assalamualaikum.


Rasulullah SAW bersabda, "Tidaklah seorang muslim menderita sakit kerana sesuatu penyakit melainkan Allah menggugurkan kesalahan-kesalahannya dengan penyakit itu, sebagaimana pohon yang menggugurkan daun-daunnya." [HR Bukhari, Muslim]









Read from the picture saja lah. Boleh kan? ^_^


Selalu orang cakap bila tak kena diri sendiri, pandai kasi kata-kata semangat kat orang. Pandai bagi nasihat siap. Dah terkena batang hidung sendiri, baru tahu. #padan muka


Terharu untuk mereka yang bertanyakan keadaan. Syukran :') Mintak izin nangis kejap ya. Sobs..


Alhamdulillah. Bukan chronic disease. Tak tahulah betapa hati ni minta dijauhkan sungguh-sungguh dari sakit pelik-pelik ni haritu masa kat ward.. After got the result of MRI test. I know what happen to me. So, lepas ni tak adalah boleh relax-relax tak angkat benda berat. Bukan tulang patah pun nak memantangkan aku untuk tidak berkerja berat-berat. Cuma kurangkan.


Boss siap cakap lepas ni tak payah dah angkat kotak-kotak tu. Suruh colleague je angkat. Hahaa. Heaven lah aku macam tu tiap bulan kannn.. #gelakciked. HUHUU



Nak selit sikit dekat sini. Nak minta maaf dekat Mr N tu. Sebab susahkan dia je.. Yelaa, pukul 6 pagi kau, wasep aku cakap pasal insurans tu. Mihmihh. Ingat cek taktau hang bangun pukul berapa? Pffttt ^_^ Sebab aku dah terjaga masa tu. Pukul 4.30 pagi. FYI, inilah salah satu kebaikan bagi aku kalau tidur hospital. Hari-hari boleh terbangun awal tanpa dikejut dengan bunyi gendangan kuali, jeritan mak sebagai halwa telinga subuh. Heee.



Assalamualaikum. Wallahua'alam.

You May Also Like

0 Doakan Mawar AsSufi

Salam Sayang Dari Saya, Mawar Assufi ^^,