AFB COMMUNITY

WHAT YOU GIVE, YOU GET BACK

by - 10:29 PM

Bismillahirrahmannirrahim .

I've been thinking about this dari tadi. Sambil buat assignment international business. Still thinking about business. Apa-apa business. Itu business. ini business. Betul-betul ubah my life.






Ini dalam kategori sahabat. Baiklah..

Okay, now kita switch kepada kategori diri sendiri.



Untuk you dapat hormat daripada orang lain. You yourself kena hormat orang lain dulu.
Macamana nak hormat?


You put yourself di tempat orang lain yang memandang diri you sekarang. You mengharapkan apa? Mengharapkan diri you yang macamana baru you akan respect?



Then, you'll find the right answer bila kita letak diri kita di tempat orang lain.




Sure you nak kenal orang yang baik kan? Then, you MUST be baik.
You nak kenal dengan orang yang sopan dan senyum. Sebab bila senyum, kita akan rasa energy positif. Betul? Then, you MUST be sopan dan sentiasa senyum.
Sure you nak kenal dengan orang yang budi bicaranya lembut dan tak makan dalam kan. Then, you should switch yourself jadi macam tu..



People are your reflection. When you okay, tak ada sebab untuk diorang tak okay dengan you.




Lihat benda positif. Praktikkan benda positif. Then aura positif akan sentiasa ikut you ke mana saja you berada.. That are some reminder from my mentor.. Dia sentiasa ingatkan aku untuk sentiasa berbaik sangka dengan segala kejadian Allah.. Dan semoga dia terus diberi kesihatan tubuh badan untuk terus coaching aku..




REMEMBER ! WHAT YOU GIVE, YOU GET BACK ^^,
Mantapkan yang ada, perbaiki yang kurang dan tambah yang tiada.

^_^


| Qowiy Ya Qalbi | Allahu Yaftah 'Alaykum |

You May Also Like

2 Doakan Mawar AsSufi

  1. More you give, more you get... :)

    ReplyDelete
  2. Salam mesra, CN follow sini 450 dari segmen : http://www.cekgunorazimah.com/2015/10/contest-saya-nak-hadiah.html

    ReplyDelete

Salam Sayang Dari Saya, Mawar Assufi ^^,