Nov 28, 2015

SPEAKING VERY WELL

Bismillahirrahmanirrahim.

Beberapa harini terpaksa menganak tirikan Segmen yang sedang berlangsung.


Padan muka to diri sendiri. Sebab buat segmen masa schedule tak menentu. Tapi, masih juga bersyukur sebab masih ada lagi yang sudi nak join. Jom Join SEGMEN lagi. Masih Open Sehingga 30 November 2015 ini tau ^^,



Lepas habis saja presentation dekat UiTM Shah Alam tadi, terus chow balik rumah. Punya lah rajin online terus sampai sekarang ni. Acah-acah heaven lah sebab Class Semua Nak Cancel Kan. Padahal Sebulan Lagi Nak Exam -_-'



NAMASTE ^^,




Hah ! Nak ber'india' sangat kami kan. Kita change appearance sikit. And aku? Haha. Fekoss la Blocking Colour Mak Angg . Pffttt .. Nasib baik semua hakak-hakak dalam team sangat sporting. Yang sorang tu dah ngam dah hijau india dia. Pluss design ala-ala sari. Nasib baik, pakai tudung. Kalau tak, jadi sari dah kot, selak sikit je , pusat graviti mari. hihi.



Semester ni banyak present and interview.



Glad to hear when Our Own Lecturer puji kita. Bukan berlagak ke apa. NO! Fine, tak hebat speaking macam you guys. I admit it. Cakap pun tonggeng terlangkup tergolek semua dah. Speaking aku hancur berderai patah seribu dua ribu dah ni.

The same thing yang madam aku cakap. Satu bakat yang aku tak nampak, tapi dia boleh nampak is "You can be the BEST SPOKESPERSON of your own business." Ini dah happy cikit.
Mampu senyum and thanks, madam.



Plus sir cakap tadi, "All of you present very well. But, you. Nama you err.. (Sir tak ingat! -_-') Yaa, you.. (pffttt lagi.) You are the best presentor. I like your style. Looks very confident. The way you talk, the way your hand movement, and blablablaa (time tu blushing sebab 'apa ni sir. Puji depan orang. Saya pemalu orangnya. Macam pffttt je kan . haha)" Yang ni baru senyum nampak gigi sikit. Tersipu sipu malu. hihi


Then tanya tips. "Howw haa? Come, share with us your tips. How to be confident like you."

Masa tu pandang sir dengan pandangan kurang percaya -_-


Then, rasa macam nak KAH! Tips apa sir. Saya cakap on the spot kot. Plus intai starter point cikit-cikit. hahaa. Kelakar rasanya bila lecturer tanya tips kat kita yang amatur ni. Nak kah! lagi. haha  Lepas tu siap tanya lagi. I'm attracted. So, where do you work now? *muka sir very eksaited. tak sanggup nak hampakan sir and cakap yang aku ni unemployed. haha



Sir nampak saja sekarang dah macam ni. Sir tak tahu aku pernah blank for 3 times masa present. Dah la first speaker kau! Topic punya best pasal Split Personality. Ala-ala psyco-er dah style aku haritu. Background hitam mantap, baju hitam, gelap dah kelas. Last-last, "Sorry madam, I'll repeat. Sorry madam, I'll repeat. Sorry madam, I'll repeat." gara-gara nak psyco audience, hilang teruih idea aku.



Tapi, seriously aku tak hebat pun cakap English.. *laga-laga jaritelunjuk. Maybe sebab aku suka menerangkan sesuatu benda. Aku cuba juga translate English even dalam otak tengah berjalan idea and words in Melayu. Haaa, kau. Polychronic work style tak aku? Hahaa. Padahal benda yang simple macam 'Macamana nak tanak nasi?' pun aku boleh cerita sampai 3 hari 3 malam sebab daripada padi, beras sebelum jadi nasi tu aku boleh cerita, sampai proses nak masak nasi, sukatan air, sampai ke resipi nasi goreng kampung, belacan, cina, Thai, pattaya semua aku nak cakap.


Kawan-kawan pun mengucap kesyukuran yang tak terhingga sebab aku tak banyak ilmu sangat. -_-

Kalau banyak, berkampung lah 40 hari 40 malam dengar tazkirah 'ringkas' aku. haha




View dari Menara SAAS.

First time explore sini ikut suka sebab nak cari jalan short cut pergi pintu pagar depan. Kalau aku kurang bijak sikit, aku lalu laluan kereta bapak aku selalu hantar. Kah! Mujur bijak.

Yang tak bijaknya. Kenapalah aku tak naik bas UiTM dari tadi?! Herr..


Siapa kenal mana-mana ustaz yang boleh dipercayai sebab kawan disyaki kena buatan orang. Disyaki okay. Apakah sebab dia jual insurans and orang dengki dengan rezeki dia? Wallahua'alam.



| Qawiy Ya Qalbi |

No comments:

Post a Comment

Salam Sayang Dari Saya, Mawar Assufi ^^,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...