BLOG REVIEW | AKUSUKAKETAWA.BLOGSPOT.MY

Bismillahirrahmanirrahim.

Assalamualaikum. Hai. Ada baca PERMOHONAN MAAF Kin? Hadiah kepada PEMENANG GA BY MAWAR ASSUFI terpaksa di tunda seminggu kemudian. Jadinya sebagai permohonan maaf, Kin akan review blog setiap seorang pemenang.

Let me hadam one by one punya blog okay.. Slowly :)


So, harini kita REVIEW BLOG CIK ENGINEER kita.




First of all kita berkenalan dulu dengan Owner blog ni.
♥ Namanya Husna.
Berumur 20-an (Kin teka je. hihi)
♥ Masih menuntut di Universiti Teknikal Malaysia Melaka.
♥ Sedang mengambil jurusan Bachelor (Hons) Electronic Engineering Technology Telecommunication. Apa ke tamak sangat Husna ni Electronic amik dah. Engineering lagi. Eh technology pun? Plus Telecommunication? haih.. #hihi gurau


BLOG

Basically, daripada blog beliau Kin nampak dia admire warna Pink. Tapi jenis lasak sebab suka background gelap (suka-suka aku je kan). Susunan okay tapi mata Kin dapat capture yang sidebar dia sangat simple. Tapi, takpe lah maybe Husna sukakan less is more maybe :) Good choice bila dia buat cara yang senang follower nak reach kat Husna dengan letakkan icon F for Facebook, T for Twitter and B for Blogger. Tapi, Kin rasa sekarang ni ramai dah blogger letak Instagram di blog kan. Maybe Husna boleh try add on IG. Kin belum terbuka pintu hati untuk letak mungkin tak mahu terlalu exposed.


KEKUATAN BLOG

Daripada banyak-banyak info yang Husna kongsikan di blog, Kin dah kaji. Blog dia banyak kongsikan ilmu mengenai Islam. Klik SINI untuk baca.

Ada juga tips dan info lain tetapi mungkin masih di peringkat awal pembikinan. Jadi ada lah dalam 2 atau 3 tips bermanfaat. So, boleh lah usha :)


KELEMAHAN BLOG

Kin tak pandai nak komen kelemahan blog orang sebenarnya. Sebab blog sendiri pun tunggang langgang tapi ini pandangan dari mata Kin lah ya Cik Husna oit :)

Bagi mata Kin, font warna pink di blog Husna terlalu soft dan itu buat mata Kin kurang fokus pada nota atau maklumat berwarna pink. Bila warna sesebuah penulisan tu terlalu soft, ia akan memaksa mata kita untuk memberi fokus yang terlalu tinggi untuk baca. Jadi mata boleh sakit disebabkan itu. Kiranya kalau nak suggestion, Kin boleh suggest Husna kalau nak guna juga warna pink, Husna pekatkan sikit warna pink tu yaa.

Dan About Husna tu, kalau boleh buat dalam point form atau nak buat essay boleh tapi singkatkan.

Husna.. Maafkan mata Kin. huhu


KOMEN BLOG

Overall, bak kata Nabil Raja Lawak. Just nice and pemilihan header yang comel dan paling penting ia Transparent! Yeay ! Ohya, nak share sikit Tips Pemilihan Header terbaik :)

Enjoy! Klik BANNER untuk ke Blog Husna Ya.


Salah silap dimaafkan ya. Blog Kin pun biasa sangat :)


Unknown
Unknown

A lifestyle blogger who is very passion in accounting field. Love hiking and wish to travel and explore a whole world. Still a newbie in hiking world but wishing to be serious to hike in future. In Shaa Allah.

3 comments:

  1. Best nya kena review. Hihi ! Atleast bole perbaiki mane yang kurang. ;)

    ReplyDelete
  2. @• Ain Cho'in •

    Betul3.. Walaupun sy ni pun biasa jugaaa :)

    ReplyDelete
  3. terima kasih review blog una, i appriciate it...sangat2 membina... ^_^ tq kin =D

    ReplyDelete

Terima Kasih Sudi Tinggalkan Jejak ^^,