AFB COMMUNITY

PENGALAMAN PERTAMA KALI SHOPPING POBLING DI 11STREET.MY

by - 6:45 PM

Assalamualaikum.


Korang biasa shopping online tak? Selalu korang beli dekat mana? Instagram? Facebook? Carousell? Lazada? Nile? Korang mesti pernah dengar or maybe biasa je dengar 11street? Well, 11street ni function dia sama macam Lazada juga. Diorang provide barang-barang yang biasa kita perlukan dan pastinya harga sangat murah dan berbaloi. Just bayar harga barangan tu yang mungkin 2, 3 kali ganda murahnya berbanding kita pergi dapatkan sendiri barang tu depan mata kita.


Biasanya aku cuma akan dapatkan barangan secara online jika kosnya less than RM100 which is less risks dan memang susah nak dapat secara offline. Maybe macam skincare, serum dan barang-barangan lain yang susah nak jumpat kat area Damansara ni. Or senang cakap, malas nak keluar. yelah, kalau keluar nak kena bayar duit minyaklah, parking lah, tollah and what so ever! Lagi high cost. Belum masuk shopping yang repek-repek kerepek merepek tu. right? hihi


So, my choice right now is 11street. Well, my classmate pun ada cakap 11street banyak juga murah dan ada juga some of it yang mahal dan tak berbaloi beli online. So-so. So, kena pandai survey and paling penting, aku akan make sure aku baca dulu review seller barangan yang aku beli tu walaupun barangan tu RM20 something. haha. My money kot.


For now, aku just beli Pobling from 11street. Niatnya banyak nak beli kat sini sebab baca review pun bagus-bagus, barang 3 kali ganda murah and susah nak dapat kat luar. At the end of the day, aku ambil Pobling ni saja dulu. Share dengan kawan aku. Jimat postage gichew!








Tadaa! Yes. Inilah rupa Pobling tu. Pobling ni Cleanser Brush. Bagus sebab berus dia halus sangat, then rongga-rongga pori-pori yang terbuka tu senang sangat nak cuci, so tak perlu dah aku nak tonyoh kapas kat muka nak buang sisa-sisa mekap. So far, aku dah guna 9 hari. Aku order 28 Mac baru ni, dalam 30 Mac dah sampai. Cepat juga parcel sampai.


At first aku ingat macam tak bersih pakai ni sebab dia bergegar je tak memusing, tapi sebenarnya bila kita pusingkan berus tu, it means that berus-berus halus tu senang membersihkan pori-pori muka kita. So far, nice lah. Rasa halus muka lepas bersihkan muka guna Pobling ni.



Dah 5 hari pakai baru nak review Pobling ni kat 11street. Dah 3, 4 kali bagi mesej suruh review, sorrylah. Aku lupa password nak masuk 11street. haha. Dah dapat barang, yelah lupa password. Cuba kalau tak dapat barang. Hahaa


So far, pengalaman bestlah beli barang dari 11street. Belum lagi ada experience buruk-buruk like barang sebulan tak sampai ke, barang rosak ke dan lain-lain. Alhamdulillah. Apa-apa pun, sebelum membeli, survey dulu dan baca review seller tu. Nak-nak kalau barang korang nak tu high risk dan mahai. All the best yow!


Kalau korang nak tahu, sekarang ni 11street tengah buat sale bulan April tau. Banyak sales yang sedang berjalan. Dan berita gembira untuk korang yang suka beli barang dari Jepun, Korea dan Taiwan! SALE Istimewa untuk korang tau!





Baca juga artikel :

You May Also Like

4 Doakan Mawar AsSufi

  1. pernah juga membeli di 11street ni. mudah

    ReplyDelete
  2. elsa pernah pakai dulu pobling nie tapi elsa geli geli je bila bulu tu kena dekat muka elsa dengan vibratenya hahaha. elsa pernah jugak shopping dekat 11 street! hakhak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tapi best sebab rasa mcm bersih sangat :)

      Delete

Salam Sayang Dari Saya, Mawar Assufi ^^,