May 29, 2017

SUPPLEMENT VITAMIN C BAGUS UNTUK KULIT

VITAMIN C UNTUK KULIT | Korang yang ada masalah kulit macam sismawar memang patut consume Vitamin C untuk kebaikan kulit muka. Memang kalau korang perasan, rata-rata review memang diorang sangat suggestkan pengambilan vitamin C untuk rawat masalah dalaman kulit muka kita selain pengambilan kolagen untuk rawat sel-sel bawah kulit kita yang dah rosak tu. Kalau nak bandingkan kolagen dengan Vitamin C, semestinya kolagen lebih baik. Tapi untuk jangka masa yang panjang dan kita rawat setiap hari, kita boleh ambil Vitamin C.

Untuk sismawar sendiri, sismawar ambil Vitamin C dari 21st Century sebagai makanan tambahan sismawar. Sebabnya mudah sangat nak dapat dan feedback pengguna Vitamin C ni pun okay. Sebenarnya ada banyak jenis lain lagi, ada juga Vitamin C yang jenis hisap, liquid pun ada. Ada yang mahal dan ada yang murah. Bergantung pada diri masing-masing selesa nak makan yang mana. Tapi makesure ambil lah setiap hari sebab ini kan salah satu makanan tambahan kita. Plus harga dia ikut kemampuan sismawar. So, sismawar cuba lah :)




KEBAIKAN VITAMIN C UNTUK TUBUH BADAN :

1. Imunisasi / Daya Tahan Badan

2. Demam Biasa

3. Anti-oksida

4. Tekanan Darah Tinggi

5. Saluran Darah

6. Keracunan plumbum. 

7. Untuk Kurus

8. Tekanan

9. Katarak

10. Barah

11. Tenaga.

12. Sakit Jantung

13. Diabetes
14. Asma

15. Perlindungan dari matahari

16. Penghasilan Kolagen

17. Penyembuhan Luka

18. Melindungi dari perubahan warna kulit

19. Memperbaiki tekstur kulit.

20. Meningkatkan Pertumbuhan Rambut

21. Melawan Kelemumur

22. Mengurangkan Keguguran Rambut.

23. Rambut yang lebat

24. Melawan Masalah Rambut

25. Mengelak dari Uban




10 JENIS MAKANAN YANG MENGANDUNGI VITAMIN C



Kalau ikutkan ramai je yang tahu Vitamin C ni baik untuk kulit dan tubuh badan. Cuma nak tak nak ambil saja. Kalau tak mampu mahal, beli yang murah je ikut bawah kemampuan korang. Lagipun sekarang kan banyak je Vitamin C yang murah-murah cuma kena lah pandai pilih. Yang penting, belilah produk yang diiktiraf KKM okay jangan main sauk je. Kata nak murah sangat kan. Hihi.

Vitamin C yang sismawar consume ni harga dia lebih kurang RM75/botol. Kandungan 1,000mg which is kebiasaan dosnya adalah 500mg. Yang ni kira lebih kuat efeknya dan kena minum banyak air kosong untuk dia balance dalam badan kita. Lebih dari biasa tau air kosongnya.





Kalau nak yang lebih bagus, korang boleh try Vitamin C Shaklee. Kualiti memang boleh dipercayai, sismawar dah pernah try Collagen Powder Shaklee. Memang berkesan, walhal tak sampai dua minggu. Tapi tulah, sismawar belum mampu. Sismawar nak try je masa mula-mula tu, tup-tup serasi and perubahan memang ketara dah nampak masa tu. Parut jerawat dah nampak pudar weh. Obviously! Nantilah sismawar dah berduit lagik, sismawar consume shaklee lagik. kihkih


See Ya!

10 comments:

  1. Nak try lah vutamin C ni. sbb ummi sgt memerlukan vutamin C. Kerap versin selesema, bila makan vitamin C shaklee or blackmores lega tapi lambat. nk try ni la mne tahu serasi dgn diri ummi.

    thanks share..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bole gak ummi. Mana tahu serasi kali ni kann :)

      Delete
    2. hye ummi ada caranya tau untuk cepat lega dgn vitamin c Shaklee..klu nak demam/dah demam ambik 2 bijik vita c tu patahkan..ambik setiap 5 jam dear..buat cara sama..Insyallah sehari je selsema/demam/batuk lega

      sekadar berkongsi

      Delete
  2. vitamin c mmg best tuk kulit- parut pun cepat hilang, mmg memutihkan kulit satu badan seacra semulajadi..mmg best lah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Banyak baca feedback, vitamin C shaklee bagus utk pudarkan kulit. In Shaa Allah nanti nak try :)

      Delete
  3. bagus juga pengambilan vitamin c...pernah juga ambil yang larut dalam air..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh ada eh yg jenis larut? Selalu baca hat pil dan hisap je. hihi

      Delete
  4. Banyaknya kelebihan vtamin C nie...

    Ikhlas Dari
    Along Misuari

    ReplyDelete
  5. Eh, sama la. Kaklong pun makan jenama ni.
    Kulit pun nampak makin kiyut je.. Gitew.. XD

    ReplyDelete

Salam Sayang Dari Saya, Mawar Assufi ^^,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...