Tutorial Exchange Link

Assalamualaikum.. Ollaaaa.


UOLs tau tak Tutorial Exchange Link ni mende? NNdah lame buat, tapi entah la. Mungkin tempat tak strategik or UOLs ramai yang tak tahu ape function menatang tu. Kan. Tau dah..


Ahah, bende ni lah yang aku nak tunjuk.. Kalo korang enter korang nye link dalam tu. Means akan jadi cam Nurfa tieye94 tuh. Huuu. die je tau pengikut tegar nn. Maceh maceh tau tia. Sayang Tia. Huuuu.. >_<

Sorry! Perasaan agak terganggu akhir-akhir ni..! Weyh, bende alah ni gunenye macam UOLs dah datang blog nn en, ape gune datang tak tinggalkan jejak. Gitu lah gayenyer. UOLs datang, kene lah tinggalkan jejak supaye nn boleh datang blog korang pulak. Bagi sama fair lah kan. UOLs tak nak ke? Kalau sempat, aku akan follow korang la jugak ! Insya-ALLAH. ^_^

Korang nak jugak ke letak kat UOLsnye blog? Tak yah la eh. nak jugak! nak jugak! Ye la ye la. ggrrr =,=. NN kasi tau. Mule-mule pi la kat main site Mister Linky ni. Pastu, terus register la. Tu pun nak kene suruh. Amboi ! Kemain laju die klik. advance ! kehkehkeh.


Ok.. Bile UOLs dah register, dia mesti akan mintak CODE.. Code ni dia da antar kat emel blog UOLs tau. So, UOLs bukak la emel and then copy paste je balik..


Dah tu tak reti-reti nak confirm? Grrrrr. Bile UOLs dah confirm, UOLs kene log in pulak gune user id dengan password yang dahUOLs daftar tadi. Tak lama pastu, dia akan bagitau yang log in tadi dah complete. So, UOLs terus pegi kat bahagian atas.


Pilih Wizard --> Server (Choose BLOGGER)--Widget (ORIGINAL AUTO LINKIES).. Pastu, terus lah Generate Code..


Patu, dia akan bagi coding, so UOLs boleh la copy and paste kat (Design--Add a Gadget-- HTML/JavaScript). Okeh, u guys! Pandai-pandai la UOLs nak letak kat mane. Tapi, nn syorkan UOLs letak kat new tab lah.


New tab tu ape? Menu tab tu ape? Meh bace ni.

Good LuCk! Da gheti tu, bagitau la nn. Sharing is Caring kan darlins.

Pena Comel N.N : Enter la link UOLs kalau nak nn usha blog UOLs yang lawa sangat tuh. ^_^. ahakzz.
Unknown
Unknown

A lifestyle blogger who is very passion in accounting field. Love hiking and wish to travel and explore a whole world. Still a newbie in hiking world but wishing to be serious to hike in future. In Shaa Allah.

No comments:

Post a Comment

Terima Kasih Sudi Tinggalkan Jejak ^^,