Garang itu Manja Sebenarnya

Assalamualaikum ..

Menjadi lumrah laa kan if seorang manusia ni nak bersikap garang or tak .. jangan persoalkan peribadi dia atau personaliti dia kerana mungkin itulah hakikat kehidupan diri dia yang sebenarnya . Mungkin sedari awal lagi die memang garang dan dah dididik dengan ketegasan dan kegarangan . so, tak mustahil oke seseorang tu memiliki sikap yang jarang semua orang ade .

GARANG MACAM RIMAU

Itu cuma mainan dalam hidup seseorang yang luarannya nampak tegas . okay ! sebenarnye memang dalam diri manusia tu wujud sikap garang tu . cume garang yang ditunjukkan atau garang yang takde keberanian nak luahkan . garang setakat geram dalam hati . tu bukan garang namenye .. cume manusia berhak untuk memarahi sesuatu, menegur atau menegakkan sesuatu jika berlaku kesalahan . ye . itu lah keadilan .

contoh ~ bile kite tengah sibuk, kite mintak tolong daripada diorang then, bila adik kite tak dengar cakap kite taknak tolong kita . okay, bolee garang masa ni . mulelah teriak bagai nak pecah rumah kau tu kan . oke, digalakkan sekiranya dia degil yang teramat sangat . (oke, aku nak feeling mak tiri bolee ? aku garang . jangan maen maen dengan aku !)

 
MANJA MACAM KUCING PARSI

Bila seseorang itu kite labelkan as seorang yang garang . oke , since itu kite akan tetap menganggap setiap ape yang dilakukan itu sangat tegas and garang apetah lagi disertakan dengan riak muka yang menyeramkan menakutkan . tapi, korang taktau disebalik hati orang orang yang garang di luaran ni sebenarnye diorang berhati lembut .

Diorang GARANG SEBAB SAYANG sebenarnye. satu keistimewaan kebanyakan orang garang macam aku ni . diorang manja . paling koman manja macam nak bodek mak yang baru dapat duit kutu . kalau manje yang masyaAllah tu macam kucing parsi laa . menggedik plusplus . rase macam nak hempok dengan punggong kuali je . herherr .

 

TINTA :
## Ikhlas menjadi diri sendiri itu baik, jika sebaliknya itu adelah HIPOKRIT .
## Biarlah di luaran kita garang kerana Allah tahu siapa sebenarnya kita .
## Kita tetap diri kita walau lembut dalam tegas walau manja dalam garang kita . 

Unknown
Unknown

This is a short biography of the post author. Maecenas nec odio et ante tincidunt tempus donec vitae sapien ut libero venenatis faucibus nullam quis ante maecenas nec odio et ante tincidunt tempus donec.

No comments:

Post a Comment

Terima Kasih Sudi Tinggalkan Jejak ^^,