Student ACC amik LAW .. Just imagine !

Salam'Alaykum !! kalau rajin baca, baca ! kalau tak, harus baca juga ..
eh tak tak .. haii korang puasa tak hari ni?
(◕‿◕) (◕‿◕) (◕‿◕)
Selamat tengahari for guys yang baru habis test test test tu bersabar lah okay . dugaan tu .. hee~ kau tahu afsal semangat aku nak cerita pasal STUDENT ACC AMBIL LAW ? for sure lah kau mesti tahu kan ..


not all student acc ni pandai ilmu hisab @ ilmu kira-kira . kalau tak pandai apa guna amik account dikk? ehehh . haa ! ni lah antara benda yang kau tak tahu . Memang kami student akaun tapi tak semua MASTER dalam calculating ni . serius aku cakap seronok jadi student akaun ni tau . serius seronok tau.. dalam banyak subjek yang dah aku ambik sampai aku part 3, aku rasa subjek yang sangat mencabar kredibiliti persatuan ikin-ikin sedunia adalah costing and for sure law .. sebabnya ?

Misalnya macam aku . tak boleh bagi contoh orang lain sebab nanti mengganggu kewibawaan diorang sebagai student akun 4 flat . cehh ! aku ? yaa, aku lambat pick up, tapi jujur sejujur-jujurnya aku lemah subjek baca . kau tak payah nak survey student akaun lain, most of them akan jawab "aku budak akaun tahu kira je . lemah sikit bab-bab baca ni .."

Try lah tanye kalau nak bernanah telinga kau tu .. aku dah cakap ni kau dengar je lah . nak melawan plak . tampar nak ?! dekan tak dekan tu aku nak pesan kat kau, itu bukan menjamin seseorang pelajar tu akan sentiasa dapat dekan sepanjang dia belaja ni . okay . bukan aku nak bagitahu semua aku dekan ke tak, as you SHOULD know DEAN LIST is just a bonus for those yang dapat result bagus . this doesn't mean yang tak dapat DL tu HARUS rasa down and rasa nak bunuh diri . eh, peliss .. ~~DUNIA BELUM BERAKHIR ~

Motifnya aku buat entry ni sebab aku nak cerita pasal test tadi . omaiomai, test law tadi betul-betul buat aku rasa nak belasah manusia cendana . means ? (-,-")

kau tahu tadi dengan semangat yang berkobar-kobar nak pergi kelas law kat blok D. dah lah dengan perut kosong, kau tahu semangat berkobar-kobar + perut kering kontang, apa jadi ? tak jadi ape pun lah .. seminggu lebih kau tahu kami baca commercial law. okay, silalah percaya sepenuh hati dan perasaan bahawa kami sangat 'cinta'kan law . setelah kami sentiasa bersopan santun terhadap subjek LAW yang bagi kami tersangatlah TAF dan SIXPACK .. #erkk, tibatiba je . oh, seumur hidup aku rasakan jawab test tanpa ilmu di dada dan otak blank . serius aku cakap . this is the first time i feel like that .. MAKK ! KENAPA LAW SUSAH SANGAT ?? ='( rasa nak nangis kat bahu seseorang tapi seseorang tu tak ada dekat . sobss :'(  ada sapa-sapa nak bagi tumpang bahu dia ?

Aku tahu memang seronok baca law, banyak case yang seronok, yang tak dapat nak diimaginasikan ..tapi, sayang aku bukan pakar imaginasi . aku pakar imanjanasi .. sedih rasanya .
"Sedih bukan sebab dah bagi jawapan salah dan ayat (BI + CASE + LAW + section tak ingat ) tak proper tapi sangat sedih di sini sebab Mdm Adida baca jawapan yang sangat teruk tu dari saya .. Saya minta maaf mdm .."

Eventhough madam aku cakap "Jawab soalan ni. kalau tahu buat cara tahu, kalau tak tahu, buat cara tak tahu .." aku dah buat yang terbaik . walaupun aku tahu ini bukanlah yang terbaik yang boleh aku bagi kat mdm aku.. sekarang kena rajin lagi study law okay kawan-kawan ! 
PAST IS PAST, FUTURE IS FUTURE !!


NOTA MAWAR : Terkejut bila dapat tahu ada classmate yang meniru .. Dah lah bulan puasa, korang tiru plak.. kalau tak rasa bersalah pada madam pun, pliss lah kesiankan diri sendiri .. You should know your ability okay friend .. Bukan nak berlagak baik tapi sekadar berkongsi nasihat .. Biar kita sama-sama belajar, sama-sama naik, sama-sama berjaya okay ..

Wallahualam .. Assalamualaikum !
Unknown
Unknown

This is a short biography of the post author. Maecenas nec odio et ante tincidunt tempus donec vitae sapien ut libero venenatis faucibus nullam quis ante maecenas nec odio et ante tincidunt tempus donec.

2 comments:

  1. costing best giler ouh,, tapi kalau silap calculation mak aihhh menangis nak buat semula, teori saya tak berminat, :D

    ReplyDelete
  2. seriously memang rasa nak menangis kan .. rasa down je bila salah dari awal .. kena buat dari awal .. awk cari la mane bdk acc yg suka teori , bwak jumpa saya .. ngehgeh :)

    ReplyDelete

Terima Kasih Sudi Tinggalkan Jejak ^^,