AFB Lists

Mar 22, 2015

ANDAI KITA PILIHAN-NYA

  No comments    
Assalamualaikum.

Today is my first class for my second semester. So ?

Phewwwww ! =D (Mood De Hearty - Wanita) Silalah dengar :) *paksadengar



One word to say. Pergghh ! Ini memang betul-betul menguji. Mood study belum masuk lagi and first class sudah Management Accounting. Banyaknya formula diaaa  *pengsan* *kita suka sangat  x_x



Oh semangat yang hilanggg ~~~ Mohon cepat sikit balik tu. Aku nak berjuang habis-habisan untuk 4 bulan ni. Pliss pliss. Tambang bas dah naik pun, pliss lah cepat sikit balik.


- tazkirah pagi buta buat peringatan diri sendiri dan yang membaca -


After two month semester break yang agak lengang and tak tahu apa yang sudah aku lakukan dengan weekend-weekend sebelum ni and tahu-tahu esok dah second class. Pheeww again. Mihmihh.

Geng lama ambil class lain. Ambil subject extra-vaganza gitu, aku tak confident nak ambil banyak-banyak. Risau sangkut, satu hal nak mengulangnya tu. Minta jauh lah >_<




Since my new life as part timer. I mean part time student, it really makes me think very very deeeppp.. Our life now is not as easy as when we were in diploma level. And of course the level is higher than diploma dulu. The level of thinking juga harus berubah. Or shall I say .. WAJIBULGHUNNAH berubah,. Eh of course lah. Dah 22 okay, wajib kahwin dah. (Eh eh .. terlebih suda. Bolee gitu? =D) #acahacahspeakingni.BELaroundthecorner.


Beza dulu dan sekarang. Aku perasan satu benda yang obviously berubah dalam life aku. Apakah?

Responsibility.

Banyak benda sebenarnya yang aku nak buat dalam tahun ni. Plus next year. Plus next 2 years. And plus years years akan datang. Why? Rasa tanggungjawab tu dah sampai. Cuma perlukan masa yang sesuai untuk betul-betul laksanakannya. Tanggungjawab untuk menyempurnakan sunnah Nabi Muhammad, iaitu berkahwin. (Eh eh .. * acah-acah tutup mata. Boleh? Mihmihh) Okay tipu jee.



Tanggungjawab as anak. Tanggungjawab as adik, kakak.


And of course tanggungjawab as seorang hamba itulah yang utama kan. Soal itu, aku tak nafikan aku pun still belajar lagi. Many things that I need to learn from others. From surrounding.

Dan aku akan ingat sampai bila-bila kata seseorang ni. "Bila Allah mahu kita berubah, Allah tak teragak-agak untuk memilih kita sebagai pilihanNya. Dan rebutlah peluang itu selagi Allah masih membuka peluang untuk kita. Dan begitu juga sebaliknya."

Moga hati terus istiqamah ya semuaa :')



Assalamualaikum. Wallahua'alam.

0 Kirim Doa Untuk Mawar Assufi:

Post a Comment

Salam Sayang Dari Saya, Mawar Assufi ^^,