PANDUAN MENDAFTAR SPA8 UNTUK LEPASAN SPM, DIPLOMA

Bismillahirrahmanirrahim


Kin yakin kebanyakan korang dah tahu apakah itu SPA (Suruhanjaya Perkhidmatan Awam) kan? Untuk yang belum tahu boleh dapatkan sedikit pencerahan mengenai apakah itu SPA.




APAKAH SPA?

Secara ringkasnya, SPA merupakan satu badan kerajaan yang mana bertanggungjawab untuk melantik, mengesahkan kemasukan pekerja awam, menaikkan pangkat malah tukar pangkat jua adalah tanggungjawab SPA. SPA merupakan satu channel untuk korang yang berhajat untuk bekerja dalam sektor awam atau dalam kerajaan. Kalau nak bekerja dalam syarikat swasta, tak perlu pun apply melalui SPA.

Maklumat lanjut, sila klik :




APAKAH JAWATAN YANG DITAWARKAN?

Sebenarnya banyak sangat jawatan yang ditawarkan. Tetapi, available atau tidak kerja kosong untuk jawatan tu tak boleh janji sebab sentiasa berubah. Korang kena selalu update di website Suruhanjaya Perkhidmatan Awam untuk update kekosongan jawatan.

Antara tugasan atau jawatan yang ada beserta gaji yang ditawarkan, boleh baca di :




LAYAKKAH SAYA MEMOHON?

Syarat kelayakan ada ditetapkan dalam website SPA. Untuk mudah, Kin dah senaraikan :






BAGAIMANA SAYA MAHU MEMOHON?

1. Klik DAFTAR untuk mula mendaftar
2. Pilih Daftar Akaun Baru
3. Isi dan lengkapkan semua maklumat yang diperlukan

Masih kurang jelas? Baca PANDUAN LENGKAP SPA untuk memudahkan pendaftaran korang. Selamat mencuba okay :)


Sebarang pertanyaan boleh terus kepada HQ SPA atau hubungi HOTLINE SPA untuk maklumat pelbagai unit dan jabatan.


Semoga Bermanfaat.


Unknown
Unknown

A lifestyle blogger who is very passion in accounting field. Love hiking and wish to travel and explore a whole world. Still a newbie in hiking world but wishing to be serious to hike in future. In Shaa Allah.

No comments:

Post a Comment

Terima Kasih Sudi Tinggalkan Jejak ^^,