TEKAK BENGKAK TERUS MEMBENGKAK

Assalamualaikum.

Masuk harini hampir 5 hari dah sakit tekak yang membengkak. Peritnya nak telan minuman apatah lagi makanan yang tak habis hancur dikunyah gigi. Tuhan saja yang tahu. Selesa nak makan tu tak mai hampir tiap hari. Pagi-pagi masa consume supplement Shaklee (Sebab perut masa tu memang kosong amat. So, ini waktu terbaik consume makanan tambahan), memang Kin tak makan dalam tempoh lebih kurang 1 jam ke 2 jam juga lah. Makan pun makan bila dah masuk office.

Itupun breakfast berbekalkan kuih 5 ketul, tahan sampai petang. Lunch memang lapar, tapi Kin tak ada selera nak makan. Nak buat macamana kan? Paksa pun tak jalan. Lagi satu hal, malas nak mencari makanan pun yaa juga. So, jawapan dia minum saja lah air suam. Kin syak penyebab sakit tekak bengkak yang berlanjutan ni sebab Kin mula consume Shaklee ni rasanya. Sebab lepas seminggu consume, baru keluar sakit ni. Tapi, takpe, Kin anggap ini adalah satu proses untuk pulihkan apa-apa yang patut dipulihkan okay. Chillex! So, alhamdulillah ada hikmahnya. So, happy to share to all, Kin On Diet sekarang Yeay! Sekarang ni lagi, Air suam saja sebagai peneman tidur dan jaga. Ececeh! Doakan Kin naa :)


By the way, kulit dah mula halus dah. Cuma parut jerawat yang manyak ni saja belum mampu dighaibkan. Baru consume 5 hari. Tapi baru 2 hari ni stop kejap sebab tak tahan sakit tekak ni. Anggap positif saja lah, kifarah dosa orang kata. Hihii


Disebabkan bengkak tekak ni tak boleh dibuat main, sebab nak sambung nyawa pun kat situ (makan) so, nak tak nak kena juga cari alternatif lain nak survive. Finally, terdetik nak try Fisherman's Friend ni. Sebelum ni Kin memang tak boleh dengan Strepsils. Macam ikan bilis. Nak yang lagi kuat power dia. So, finally I got it! Rupanya Kin sesuai dengan Fisherman's Friend. So, next time kita beli FF saja naaa.



Cukuplah untuk hari ini. Esok kena ready nak kemas rumah lagi satu tu. Nak pindah sana balik. Kin ada projek kat sana. In Shaa Allah ^^,



Terima kasih sudi baca.



Baca juga artikel :

Unknown
Unknown

This is a short biography of the post author. Maecenas nec odio et ante tincidunt tempus donec vitae sapien ut libero venenatis faucibus nullam quis ante maecenas nec odio et ante tincidunt tempus donec.

3 comments:

Terima Kasih Sudi Tinggalkan Jejak ^^,