IKHTIAR TEH RERAMA UNTUK RAWAT KANSER DAN PENYAKIT LAIN

Assalamualaikum.

Pernah tak korang tahu atau ambil tahu apa kebaikan pokok rerama ni? Atau mungkin daun rerama pun korang tak tahu? 😊 Jangan risau, bukan korang je tak tahu. Aku pun mulanya tak tahu. No wonderlah aku selalu nampak ayah aku selalu keringkan dan rebus daun ni then, jadilah teh. Baru-baru ni juga aku tahu pasal teh rerama ni.

And guess what?

Ya! Aku baru tahu rupanya pokok rerama ni bagus sebagai alternatif untuk rawat penyakit kanser, kencing manis dan lain-lain. in fact, ayah aku ada kencing manis. Rasanya dah lebih 2 bulan dia cuba. Mungkin ayah aku serasi kut sebab tu masih maintain minum teh ni. Mana taknya, siap ada tanam pokok rerama ni lagi tau kat depan rumah. Kalau korang nak beli pun boleh sebab ada tanam extra, banyak juga lah. Dah ramai juga yang beli. Padahal baru pos dalam 3 group whatsapp. Tak sangka ramai juga yang berpenyakit 😂


Siapa yang belum pernah tengok rupa pokok rerama tu. Meh akak payung sikit. Kenapa panggil daun rerama? Sebab daunnya rupa macam rama-rama. Cantik!




Ini daun rerama yang masih hijau. Means belum lagi dijemur dan dijadikan teh 🍷

========================================================

BENARKAH DAUN RERAMA HIJAU INI AMAT MUJARAB & BERKHASIAT DALAM MERAWAT PENYAKIT KANSER DAN PELBAGAI PENYAKIT LAIN?


Menurut salah satu pengusaha Teh Daun Rerama (Butterfly Tea) :

Sebanyak 13 sebatian kimia semulajadi terkandung dalam daun rerama yang boleh merawat bukan sahaja Kanser, malah pelbagai penyakit lain seperti :

  • Kanser(payudara/usus/peparu/serviks/ovari dll)
  • SLE (system lupus erythemotosus)
  • Denggi 
  • Stroke
  • Darah tinggi 
  • Kencing manis
  • Masalah usus (gastrik/sembelit/cirit-birit)
  • Asma
  • Migrain
  • Resdung
  • TB
  • Demam campak
  • Dan semua penyakit berkaitan dengan darah
  • serta sesuai untuk minuman kesihatan tambahan
Berdasarkan pengalaman pelanggan yang sudah mengamalkan meminum air daun teh rerama ini, diorang berani claim tau, minum teh daun rerama hijau dapat membantu :


  • Dapat mengecilkan sel kanser dalam masa 1-2 bulan
  • Menghilang sel kanser
  • Menghilangkan tumor di kepala
  • Luka pesakit kencing manis kering dalam masa seminggu
  • Tekanan darah menjadi stabil untuk pesakit darah tinggi
  • Mampu mengurangkan penderitaan pesakit SLE
  • Gout/sakit sendi/masalah kulit/resdung hilang dalam satu minggu
Namun begitu, meminum teh daun rerama ini tidak sesuai untuk ibu mengandung dan pesakit yang telah mengalami kerosakan buah pinggang.


=======================================================




Inilah rupanya setelah dijemur di tengah panas. Tinggal rebus je dalam beberapa minit macam tu, boleh simpan air rebusan daun tu dan buat sebagai hidangan teh petang-petang ke. Boleh buat extra, simpan dalam peti ais, boleh lah minum bila-bila rasa nak minum kan.


Teh rerama ni sebenarnya dah banyak sangat kat pasaran. Ada yang serbuk, ada juga yang dalam uncang teh. Bergantunglah korang nak try ke tak. Kalau nak express, like usual lah. Uncang teh tu dah ada yang jenis siap. Kalau nak yang fresh dari ladang. Jaminan 100% tanpa bahan pengawet!


By the way, untuk yang berdekatan di Kota Damansara atau Sungai Buloh nak dapatkan daun teh rerama ni, kitorang dah buka order. Slot baru ni adalah dalam 8 orang yang baru ambil daun rerama ni untuk dijaga sendiri kat rumah. Hat kering belum ada stok sebab permintaan kurang lagi. Tapi, kalau ada yang nak, kitorang boleh open order okay.


POKOK DAUN RERAMA
Whatsapp +60142366915 (Kin)


| Terima kasih Sudi Baca |


Unknown
Unknown

A lifestyle blogger who is very passion in accounting field. Love hiking and wish to travel and explore a whole world. Still a newbie in hiking world but wishing to be serious to hike in future. In Shaa Allah.

10 comments:

  1. bagus perkongsian ini...

    dah cuba sendiri lagi baik...

    boleh mencuba sebagai rawatan alternatif

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sure! Baru tahu berkesan and serasi atau tak kan dgn kita :)

      Delete
  2. Selalu dah dengar tentang kebaikkan teh rerama ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah! selalu dengar! Kami baru2 jugak dengar. hihi

      Delete
  3. Macam macam product ada sekarang kan...depends on keserasian seseorang ubtuk rasa lebih sihat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul. Ada certain orang yg selesa, ada juga yg kurang selesa kan :)

      Delete
  4. wahhh baru elsa tahu! banyak manfaatnya kalau minum teh nie. aishh tapi elsa jarang boleh telan benda2 pelik nie hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Teh rerama ni tak famous sangat. Sebab tu ramai tak tahu. Even kin pun baru tahu jee :)

      Delete

Terima Kasih Sudi Tinggalkan Jejak ^^,