TIKET BAS NAK BALIK RAYA DAH HABIS !

TIKET BAS DAH HABIS ! | Teringat masa masih belajar di UiTM Machang dulu. Sebulan sebelum balik raya dah beli tiket. The problem is tiket bas pun dah banyak habis! Walhal sebulan kan? Pun habis juga. Serious talk! Last sekali ambil date dekat-dekat nak raya dah. Dah semua orang book tiket nak balik awal.

Sama lah dengan kes adik aku ni. Asalnya dia nak ke Terengganu atas urusan kerja. Balik tempat dia belajar, sebab kat UiTM juga. Bukan main excited dia dapat task hantar barang nak kena pass dekat staf untuk branch kat Terengganu sana. Balik rumah terus search tiket.


Unfortunately, tikat semua dah SOLD OUT !

Tak tahu lah nak sedih ke nak happy. Sebab dia excited gilaa dah nak ke sana. Siap dah plan nak bawa bodyguard sorang teman kat sana. Iyalah, kan musim nak raya ni. Macam-macam benda boleh jadi. So, at the end. Pagi tadi baru decide. Courier guna bas aje, cepat sikit sampainya. Tidaklah membazir tenaga, masa dan duit. Gitew!

Kesimpulannya, kalau dah tahu merantau tu. Belilah tiket awal-awal, kalau boleh 2 bulan awal. Takpun, start sem tu dah book tiket awal-awal. Baru WIN! Hahaa

Unknown
Unknown

A lifestyle blogger who is very passion in accounting field. Love hiking and wish to travel and explore a whole world. Still a newbie in hiking world but wishing to be serious to hike in future. In Shaa Allah.

No comments:

Post a Comment

Terima Kasih Sudi Tinggalkan Jejak ^^,